Thes-Ham – Spartak St.-Truiden A : 6 – 2

Verslag van de Eerste Competitiewedstrijd: Futsal Thes-Ham vs. Spartak Sint-Truiden

Op een spannende openingsavond van de competitie trad Futsal Thes-Ham aan tegen Spartak Sint-Truiden. Vooraf waren er enige zenuwen in ons team, aangezien Spartak Sint-Truiden enkele bekende en individueel sterke spelers in hun rangen had. Toch zouden we al snel ontdekken dat we goed voorbereid waren en ons nooit echt in de problemen zouden laten brengen.

Eerste Helft

Thes-Ham speelde als een hecht collectief, met veel beweging en een compacte verdediging. Spartak probeerde met hun individuele kwaliteiten door onze verdediging te breken, maar dankzij onze geconcentreerde aanpak en snelle counters hadden we de controle.

In de 20e minuut kwam de beloning voor ons harde werk. Na een snelle counter rondde Spitaels Noa beheerst af en bracht ons op een 1-0 voorsprong. Spartak bleef zoeken naar een gelijkmaker, maar wij hielden stand en sloegen opnieuw toe op het juiste moment. Net voor de rust maakte Karim El Khattouti gebruik van een fout in hun verdediging en scoorde de 2-0, wat ons met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in stuurde.

Tweede Helft

De tweede helft begon met een tactisch ingestuurd nummer van onze coach Eric Greco. Dit leidde meteen tot succes, toen Noa op prachtige wijze de bal in de winkelhaak schoot, waardoor de voorsprong opliep naar 3-0. Zoals we Thes-Ham kennen, werden we daarna even nonchalant, wat Spartak de kans gaf om terug te slaan. Christophe van Spartak Sint-Truiden scoorde met een krachtige linker en bracht de stand op 3-1.

Maar lang duurde de onzekerheid niet. Even later kreeg Yarne Derwa de bal in zijn voeten geduwd van hun keeper en hij aarzelde niet om de 4-1 te maken. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Karim kreeg vervolgens nog een kans om de keeper van Spartak te omspelen en zette de 5-1 op het bord.

In de slotfase had Karim opnieuw het laatste woord voor Thes-Ham. Hij scoorde zijn derde van de avond na een een-op-eensituatie met de keeper, waarmee hij de score op 6-1 bracht. Spartak scoorde in de laatste minuut nog een eerredder, waardoor de eindstand 6-2 werd.

Conclusie

Ondanks de aanvankelijke spanning bleek Thes-Ham sterk genoeg om Spartak Sint-Truiden zonder veel problemen te verslaan. Door compact te verdedigen en op de juiste momenten toe te slaan, hebben we een uitstekende seizoensstart gemaakt met een verdiende 6-2 overwinning.