welkom!

FUTSAL THES HAM

futsal thes ham

Geschiedenis

In de zwoele avonduurtjes van 1 september 1986 vond een historische gebeurtenis plaats die het leven van enkele voetbalfanaten ingrijpend zou gaan veranderen! Inderdaad, op deze memorabele avond zag een gezonde boreling, die RSC Koersel gedoopt werd, het levenslicht.
De fiere vaders besloten om vanaf nu regelmatig wedstrijden te spelen tegen concurrerende ploegen. Hiertoe werd wekelijks, op zondagavond, de sporthal van Koersel een uurtje gereserveerd.

 

De boreling groeide op, maar bleek al snel te sterk voor de concurrentie en dus werd ingeschreven in wat later de “Beringse Liga” zou worden. De twee eerste seizoenen ontpopte RSC Koersel zich telkens tot de onbetwistbare kampioenen van de liga; tevens werden in talrijke prestigieuze tornooien de ereplaatsen en zelfs tornooizeges opgestapeld.

Aangezien de trofeeënkast stilaan bezweek onder de trofeeën werd beslist om te starten in de competitie van de B.Z.V.B. De blozende boreling had zich ontpopt tot een flink uit de kluiten gewassen volwassene. In september 1989 werd voor het eerst aangetreden in de 4e provinciale van de B.Z.V.B. en zoals al snel bleek niet zonder succes, aangezien meteen de kampioenstitel werd behaald. Het volgende seizoen ging het elftal op zijn elan verder en konden op enkele weken voor het seizoeneinde de champagneflessen al ontkurkt worden.
Op naar 2e provinciale. Ook in 2e provinciale maakten de paars-witte boys furore en streden lange tijd mee voor de titel. Uiteindelijk moest toch vrede genomen worden met een eervolle 6e plaats in de eindrangschikking. In de loop van 1992 maakte RSC Koersel de overstap mee naar de K.B.V.B.. Het eerste seizoen onder de vleugels van de K.B.V.B. bezorgde onze club weinig plezierige momenten. Ondanks een schitterende seizoensaanhef, na vijf wedstrijden bekleedden we nog de eerste plaats, werd ons team dermate door kwetsuren geteisterd, dat vaak amper genoeg spelers aanwezig waren om de wedstrijd te kunnen aanvatten. Het resultaat van al deze pech was een 12e plaats in de eindrangschikking. dit betekende een testwedstrijd voor het behoud die na verlengingen en strafschoppen leidde tot degradatie naar 3e provinciale.

 

Na de omvorming van de vereniging tot VZW en een grondige reorganisatie op bestuurlijk vlak werd met hernieuwde ambitie de competitie in 3e provinciale aangevat. Met een flink vernieuwde spelersgroep wist RSC Koersel lange tijd mee te dringen naar de titel. Uiteindelijk werd een mooie 3e plaats behaald en misten we na de provinciale eindronde de promotie maar net.

Dit seizoen leverde de club een ongeëvenaarde prestatiedoor in de “Beker van Limurg” door te dringen tot de beste 16 Limburgse clubs. RSC Koersel werd enkel verslagen door 1ste nationaler FORD GENK en dit na een verbluffende sterke prestatie, wat onze spelers een staande ovatie opleverde van het Genkse publiek.

Nu heel wat jaren en fusies later zijn we toch uitgegroeid tot een goed gestructureerd geheel, waar de wil aanwezig is om via een gezond beleid, een goede mix jeugd met enkele ervaren spelers een degelijk team uit te bouwen dat een vooraanstaande rol in de nationale competitie moet kunnen blijven vertolken.

 

Het is reeds een hele prestatie dat door dit harde werk en door een goede jeugdopleiding reeds verscheidene jeugdspelers hun opwachting bij de beloften en zelfs het seniorteam kwamen maken en ook hun plaats in deze teams wisten af te dwingen.
Wij zullen steeds deze politiek blijven nastreven en er op toe zien dat de eigen jeugd de kans krijgt om zich via de beloften een plaats bij de seniors te bewerkstelligen.
Indien wij in dit opzet zullen kunnen blijven slagen, dan zal dat ook voor een groot deel de verdienste zijn van onze sponsors, die ons met hun financiële en materiële steun in gelegenheid stellen om een gezond beleid te voeren.
De steun van onze sponsors betekent een enorme ruggesteun voor zowel bestuur als spelers en sterkt ons streven om in de toekomst onze gezonde ambities te kunnen blijven nastreven.
Bestuur en spelers bedanken alle sponsors van harte voor hun steun!